Studiecirklar/Kurser

I samarbete med Folkuniversitetet

 

För att delta i studiecirklar/kurser måste du vara medlem i Senioruniversitetet.

 

Första dagen för att boka höstens kurser är den 14 augusti 2024 från klockan 10.00.

 

Det är SenUs strävan att erbjuda medlemmarna ett varierat och inspirerande program med studiecirklar och kurser. Vår förhoppning är att alla ska kunna hitta något som passar de egna intresseområdena. Ambitionsnivåerna är varierande, allt från nybörjarkurser till möjligheten att förkovra sig eller att fräscha upp gamla kunskaper. På alla nivåer har vi glädjen att ha tillgång till erfarna och välutbildade ledare.

 

Vid språkstudier är det viktigt att du hamnar på rätt nivå. Ett självbedömningstest ger besked om vilken kurs du bör välja. För att veta på vilken nivå du ska anmäla dig till språkkurserna, testa dig gratis på www.folkuniversitetet.se/spraktest.

 

Studiecirklar och kurser är som regel förlagda till FUs lokaler på St Persgatan 95 och på Hemgården, Saltängsgatan 7.

 

Vi tar inte emot anmälan per telefon, via ledare eller via e-post.

 

Avbokningsregler se sidan 4 i programmet.

 

Betalning

När du anmäler dig via hemsidan måste du välja alternativ till direktbetalning via Folkuniversitetets betaltjänst Walley, det vill säga med Swish, faktura inom 14 dagar, kort eller bankbetalning med Bank-ID, du får då din plats på kursen direkt. Om du anmäler dig som reserv för att kursen är fulltecknad väljer du inte något betalningsalternativ.

 

Övrigt

- Statsbidragssystemet kräver att bildningsförbunden i sina register noterar deltagarnas fullständiga personnummer. Vi ber dig därför att ange hela personnumret (10 siffror).

- Vi kan inte starta med alltför få deltagare och det är därför av vikt att din anmälan kommer in så tidigt som möjligt. Vi kontaktar dig om kursen inte startar och återbetalning sker av inbetald avgift. Om plats finns kontaktas en reserv per telefon.

- Kursavgiften omfattar normalt inte kurslitteratur, material, resor, exkursioner eller fotokopior som kursmaterial. Transporter vid utflykter som del av studiecirkel/kurs ordnas genom samåkning.